Antena 3 CNN Externe Kasparov a înfiinţat o nouă mişcare de opoziţie în Rusia

Kasparov a înfiinţat o nouă mişcare de opoziţie în Rusia

Kasparov a înfiinţat o nouă mişcare de opoziţie în Rusia
14 Dec 2008   •   12:32

În Rusia s-a creat sâmbătă o nouă mişcare de opoziţie intitulată ?Solidaritatea?, după numele sindicatului liber care a doborât, în anii 80, regimul comunist din Polonia. ?Principalul nostru scop este acela de a destrăma regimul lui Putin. Acesta este singurul mod prin care se vor putea reinstaura libertatea şi competiţia politică în ţară?, a spus liderul noului partid, Garry Kasparov, în aplauzele mulţimii.
El a prezis că, în urma crizei economice, Rusia va suferi, anul viitor, o catastrofă pentru care opoziţia trebuie să fie pregătită. ?Acest regim are o perspectivă foarte redusă de viaţă, iar la finele anului viitor vor fi tulburări în Rusia. Trebuie să preîntâmpinăm acest moment şi să contruim o coaliţie democrată puternică?, a spus Kasparov.
Gruparea şi-a ales ca imn cântecul ?Aşteptăm schimbări?, al artistului rus Viktor Tsoi, ale cărui piese erau favoritele tinerilor în perioada Perestroicăi.
La congresul, organizat cu ocazia constituirii mişcării Solidaritatea la un hotel din Moscova, au participat aproximativ 150 de delegaţi. Tinerii adepţi ai premierului Putin au încercat, şi de această dată, să perturbe congresul militanţilor opoziţiei, pe care i-au calificat drept ?maimuţoi mincinoşi?.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii vor avea încă o zi liberă în plus în mini-vacanța de Paște
x close