Antena 3 CNN Externe Kim Jong-Il a apărut în public, pentru prima dată după luna august 2008

Kim Jong-Il a apărut în public, pentru prima dată după luna august 2008

Kim Jong-Il a apărut în public, pentru prima dată după luna august 2008
Sursa foto: Kim Jong Il
23 Ian 2009   •   23:35

Liderul nord-coreean, Kim Jong-Il, a dat cea mai evidentă dovadă a însănătoşirii sale, după ce s-a întâlnit vineri cu un lider al Partidului Comunist Chinez, Wang Jiarui. Aceasta este prima întâlnire oficială a preşedintelui Coreei de Nord, după atacul cerebral suferit în luna august a anului trecut.
Kim Jong-Il i-a spus trimisului chinez că Phenianul este "dedicat denuclearizării Coreei şi speră într-o convieţuire paşnică, fără tensiuni, în peninsula coreeană". Analiştii apreciază ieşirea în public a preşedintelui, la numai câteva zile după învestirea oficială a lui Barack Obama, ca pe o modalitate de a-şi exprima disponibilitatea de a se întâlni cu acesta cât mai curând, pentru a discuta pe tema denuclearizării Coreei de Nord.
După ce, în 2006, a testat o bombă nucleară, Coreea de Nord a acceptat un acord privind denuclearizarea, negociat cu China, Japonia, Coreea de Sud, Rusia şi Statele Unite. În urma acestui acord, Phenianul a dezafectat unul din reactoarele sale nucleare, dar negocierile s-au împotmolit în august, când cele două părţi nu au reuşit să se înţeleagă cu privire la modalitatea de verificare a activităţilor nucleare nord-coreene.
Kim Jong-Il, care va împlini 67 de ani luna viitoare, nu a mai apărut în public de anul trecut, alimentând speculaţiile cu privire la deteriorarea stării sale de sănătate, mai ales în condiţiile în care nu a desemnat un succesor oficial la conducerea statului.
Antena3.ro

×
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close