Antena 3 CNN Externe Kim Jong-Il, prima apariţie publică după atacul cerebral din august 2008

Kim Jong-Il, prima apariţie publică după atacul cerebral din august 2008

Kim Jong-Il, prima apariţie publică după atacul cerebral din august 2008
Sursa foto: Kim Jong Il
10 Apr 2009   •   11:56

Liderul nord-corean, Kim Jong-Il, a apărut public joi, pentru prima dată după atacul cerebral pe care se pare că l-ar fi suferit în luna august a anului trecut. Kim, care părea îmbătrânit şi slăbit, a participat la deschiderea primei sesiuni a noului parlament. Imaginile au fost prezentate de televiziunea de stat nord-coreană. Kim Jong Il a fost prezentat în timp ce se îndrepta spre tribună, moment în care s-a observat că acesta şchiopătează uşor cu piciorul drept.

La reuniunea inaugurală, cei 687 de membrii ai Parlamentului au votat în unanimitate reviziurea şi Constituţiei, fără să dea detalii suplimentare presei. Agenţia de presă sud-coreană Yonhap susţine însă că noua Constituţie introduce o serie de restructurări la nivel politic, necesare pentru a asigura succesiunea la conducerea statului comunist.

Kim Jong Il a fost de asemenea reales, pentru a treia oară, în funcţia de lider al Comisiei Naţionale de Apărare, ceea ce reprezintă practic o reconfirmare a poziţiei sale de lider al Coreei de Nord. El deţine, de asemenea, şi funcţia de preşedinte al Partidului Muncitorilor.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close