Antena 3 CNN Externe Kim Jong Un a interzis femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui

Kim Jong Un a interzis femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui

Kim Jong Un, liderul suprem din Coreea de Nord, a nterzis femeilor din ţară să poarte numele fiicei lui, iar cele care au deja acest nume au fost chemate să îşi schimbe certificatele de naştere.

Kim Jong Un a interzis femeilor din Coreea de Nord să poarte numele fiicei lui
Sursa foto: Profimedia Images
de Alin Tarnovschi    |    14 Feb 2023   •   15:15

Autorităţile din Coreea de Nord a obligat toate fetele şi femeile care poartă numele fiicei lui Kim Jong Un, Ju Ae, să îşi schimbe numele, relatează Radio Free Asia, citat de insider.com.

Postul de radio citat de jurnaliştii de la Insider a citat două surse anonime care au spus că guvernele locale din oraşele Jeongju și Pyongsong au emis deja ordine pentru ca femeile ce poartă numele Ju Ae să îşi schimbe certificatele de naştere.

Unul dintre locuitori a anunţat că Ministerul Securităţii din oraşul Jeongju a chemat femeile cu acest nume la departamentul de înregistrare pentru a-şi alege un nou nume.

Autorităţile au motivat că numele Ju Ae este rezervat acum persoanelor cu cea mai înaltă demnitate.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Kim Ju Ae, fiica liderului nord-coreean, despre care se crede că are vârsta de zece ani, este singurul dintre cei trei copii ai lui Kim Jong Un prezentat publicului.

Ea a apărut pentru prima dată în public în luna noiembrie a anului 2022, atunci când l-a însoţit pe tatăl ei la pregătirile pentru testarea unor rachete balistice intercontinentale.

×
Subiecte în articol: Kim Jong Un Coreea de Nord
Parteneri
A început distribuirea pensiilor pe luna mai. Anunţul Poştei Române
x close