Antena 3 CNN Externe Lansarea navetei spaţiale Endeavour, amânată din cauza unei scurgeri de hidrogen

Lansarea navetei spaţiale Endeavour, amânată din cauza unei scurgeri de hidrogen

Lansarea navetei spaţiale Endeavour, amânată din cauza unei scurgeri de hidrogen
Sursa foto: Endeavour
13 Iun 2009   •   13:44

Lansarea navetei spaţiale Endeavour, care ar fi trebuit să aibă loc sâmbătă dimineaţă, a fost amânată. Motivul este o scurgere de hidrogen, în timpul umplerii rezervorului extern, detaşabil, al navetei. Aceeaşi problemă a dus la amânarea lansării navetei Discovery, în luna martie. "Totul mergea perfect, conform planului, însă la fel ca la misiunea STS-119 am avut o problemă cu o scurgere de hidrogen de la principalul rezervor extern", a explicat Mike Leinbach, coordonatorul operaţiunilor de lansare a navetei.

Mike Moses, directorul echipei de responsabili ai misiunii, a adăugat că ?Noi ştim care este problema şi ştim cât timp va dura şi ce va trebui să facem. Aşa că vom lăsa echipa lui Mike să lucreze, să refacă planul. Ne uităm la un plan care va dura cam patru zile, deci nu credem că lansarea va avea loc mai devreme de data de 17."

După lansarea sa, naveta Endeavour va avea în faţă o misiune ce va dura 16 zile şi are ca obiectiv instalarea ultimelor echipamente tehnice în laboratorul japonez Kibo, ale cărui două module presurizate au fost amplasate în 2008, la bordul ISS, alături de laboratorul european Columbus. Pentru atingerea acestor obiective, cei şapte astronauţi de la bordul navetei au în plan cinci ieşiri în spaţiu.

Antena 3

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close