Antena 3 CNN Externe Lecţie de calm. Înregistrările din timpul amerizării avionului pe râul Hudson, date publicităţii (VIDEO)

Lecţie de calm. Înregistrările din timpul amerizării avionului pe râul Hudson, date publicităţii (VIDEO)

Lecţie de calm. Înregistrările din timpul amerizării avionului pe râul Hudson, date publicităţii (VIDEO)
Sursa foto: pilot chelsey sullenberger
06 Feb 2009   •   11:09

Pilotul avionului care a amerizat, la 15 ianuarie, pe râul Hudson şi-a păstrat sângele rece pe toată durata coborârii care s-ar fi putut încheia cu o tragedie. Înregistrarea convorbirilor sale cu turnul de control a fost dată joi publicităţii. Rămas fără ambele motoare, după ciocnirea cu un stol de păsări, pilotul Chesley Sullenberger şi-a păstrat calmul şi după ce şi-a dat seama că nu putea ajunge pe niciun aeroport din zonă.
"Aici Cactus 15-39, am lovit păsări, am pierdut puterea în ambele motoare, ne întoarcem spre aeroportul LaGuardia", anunţă pilotul pe un ton calm. ?Cactus 15-29, dacă o putem elibera, vreţi să aterizaţi pe pista 1-3?" i se răspunde de la turnul de control. "Imposibil. S-ar putea să ajungem în Hudson", este replica dată cu sânge rece de pilotul erou.

După ce a evitat prăbuşirea în plin New York, pilotul a efectuat o amerizare perfectă pe apele fluviului Hudson. Toţi cei 150 de pasageri şi cinci membri ai echipajului au fost salvaţi.
Între ei se afla o muziciană din Australia care i-a dedicat, acum, un cântec celui căruia îi datorează viaţa. Emma Sophina venise la New York în căutarea inspiraţiei, dar nu se aştepta s-o găsească într-un mod atât de dramatic. Devenită, şi ea, celebră, a dat o mulţime de interviuri şi a semnat un contract cu o casă de discuri. Cântecul va fi lansat luni pe Internet, iar Emma intenţionează să-şi întâlnească eroul pentru a-i mulţumi personal.

Antena 3

×
Parteneri
Prognoza meteo ANM pentru luna mai. Vremea se schimbă după Paște
x close