Antena 3 CNN Externe Legea savanei. Candidat la preşedinţie în Guineea Bissau, ucis de ?oameni în uniformă?

Legea savanei. Candidat la preşedinţie în Guineea Bissau, ucis de ?oameni în uniformă?

Legea savanei. Candidat la preşedinţie în Guineea Bissau, ucis de ?oameni în uniformă?
Sursa foto: harta Guineea Bissau
05 Iun 2009   •   15:41

Câţiva oameni înarmaţi au ucis un ministru şi candidat la alegerile prezidenţiale din Guineea Bissau, informează BBC. Baciro Dabo se pare că dormea alături de soţia sa, când ?oameni în uniformă au dat buzna în casa lui, la ora locală 04:00, şi l-au împuşcat de mai multe ori?.

Dabo era unul dintre cei 13 candidaţi la alegerile de pe 28 iunie, alegeri care au loc după ce fostul preşedinte, Joao Bernardo Vieira, a fost ucis de soldaţi în luna martie. Vieira a fost omorât pe 2 martie de soldaţi care l-au acuzat că ar fi fost în spatele unui atac cu bombă ce s-a soldat cu decesul Şefului Armatei, cu câteva ore mai devreme. Nimeni nu a fost acuzat pentru uciderea fostului preşedinte.

Guineea Bissau, un punct cheie de tranzit pentru traficul de cocaină spre Europa, se confruntă cu numeroasă lovituri de stat de la obţinerea independenţei.

Jurnalistul Jean Gomis de la BBC Africa a declarat că Dabo, ministrul Administraţiei Teritoriale, era un aliat al fostului preşedinte şi că ofiţeri de rang înalt ai armatei s-au temut că acesta i-ar putea condamna pe cei responsabili de uciderea lui Vieira, dacă ar fi câştigat alegerile.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: lovitura de stat
Parteneri
Patronii de păcănele riscă amenzi de 200.000 de lei dacă nu închid afacerile
x close