Antena 3 CNN Externe Licenţa companiei low-cost MyAir, suspendată de Autoritatea Aviaţiei Civile din Italia

Licenţa companiei low-cost MyAir, suspendată de Autoritatea Aviaţiei Civile din Italia

Licenţa companiei low-cost MyAir, suspendată de Autoritatea Aviaţiei Civile din Italia
22 Iul 2009   •   21:30

Licenţa companiei aeriene low-cost MyAir a fost suspendată de Autoritatea Aviaţiei Civile din Italia. Decizia intră în vigoare din noaptea de joi spre vineri şi a fost luată ca urmare a gravelor disfuncţionalităţi din ultimele zile. În urma acestei măsuri nu se vor mai putea efectua transporturi de pasageri sau de mărfuri.

Sute de pasageri ai companiei italiene au fost blocaţi pe aeroporturi, miercuri, din cauza unei decizii a autorităţilor italiene de aviaţie.

Decizia vine după două zile de zboruri anulate, şi s-a ajuns la această măsură extremă deoarece compania MyAir nu a respectat avertizările Autorităţii Aviaţiei Civile din Italia. Compania de transport aerian low-cost are probleme mari, în primul rând financiare. Se vorbeşte despre zeci de milioane de euro datorii. Faţă de aeroportul din Băneasa, MyAir are o datorie de un milion de euro.

Sute de pasageri ai companiei italiene MyAir, care operează zboruri către Italia, sunt blocaţi pe aeroporturi de miercuri. Autorităţile italiene competente deciseseră marţi seară ca aeronavele să rămână la sol până când compania va achita toate taxele.

13 curse ale MyAir de pe Aeroportul Băneasa au fost anulate. Aproape 200 de pasageri ai companiei care doreau să ajungă în Italia sunt blocaţi pe Aeroportul Băneasa.

"Este surprinător faptul că noi, conducerea aeroportului aflăm de situaţia compamniei MyAir de la televizor. Este o situaţie extrem de neplăcută, atât pentru noi cât şi pentru pasageri. Singurul organ care-i poate apăra pe cei care trebuiau să zboare este Oficiul pentru Protecţia Consumatorului", a declarat George Mihalcea, directorul Aeroportului Băneasa.

?Cei păgubiţi trebuie să depună reclamaţii la noi (OPC, n.r.). Noi am încercat să rezolvăm pasagerii de pe aerportul Băneasa, şi cred că am reuşit în mare parte. A rămas să dicutăm fiecare caz în parte, atâta timp cât avem o reclamaţie trimisă din partea lor?, a declarat Cristina Ciobanu, comisar ANPC.
Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close