Antena 3 CNN Externe Lider religios islamist: Ura rasială ar putea duce la încercări de asasinare a lui Obama

Lider religios islamist: Ura rasială ar putea duce la încercări de asasinare a lui Obama

Lider religios islamist: Ura rasială ar putea duce la încercări de asasinare a lui Obama
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
27 Feb 2012   •   20:37

Liderul grupării religioase Nation of Islam, Louis Farrakhan, a avertizat că ura rasială ar putea duce la încercări de asasinare a preşedintelui american Barack Obama, relatează Chicago Tribune. Farrakhan a făcut afirmaţia în cadrul unui discurs ţinut în faţa susţinătorilor săi.
   
În timpul discursului, care marchează a 82-a aniversare de la apariţia organizaţiei religioase, Farrakhan a vorbit despre influenţa diavolului asupra forţelor rasiste din politică şi din societate, ajungând la a pune o întrebare retorică: "Credeţi că sunt atât de rele încât să comploteze asasinarea fratelui nostru chiar în timp ce vorbim?".
   
El a mai abordat subiecte precum politica externă a SUA, atacul asupra turnurilor gemene din septembrie 2001 care ar fi putut fi organizat chiar de Guvernul SUA ca pretext pentru a ataca Orientul Mijlociu. El a condamnat şi mamele care îşi hrănesc propriii copii cu mâncare tip fast-food dar şi influenţa evreilor în politică şi presă.
   
"Evreii nu stau la originea Hollywood-ului, dar l-au preluat", a spus acesta, blamând influenţa industriei de divertisment în degradarea moralităţii Statelor Unite.
   
Spre finalul discursului, Farrakhan a făcut o comparaţie între situaţia politică a lui Barack Obama şi cea a lui Abraham Lincoln, care a fost asasinat după ce a fost reales pentru un al doilea mandat. El a sugerat că un plan de asasinare a lui Obama ar putea include un "ţap ispăşitor", care să fie învinovăţit pentru a masca o conspiraţie mai mare.
   
"Cred că ei vor ca un musulman sa îl omoare pe preşedintele Obama", a spus Louis Farrakhan în timpul discursului.


×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close