Antena 3 CNN Externe Liderii opoziţiei şi membrii guvernului moldovean au căzut de acord ca voturile să fie renumărate

Liderii opoziţiei şi membrii guvernului moldovean au căzut de acord ca voturile să fie renumărate

Liderii opoziţiei şi membrii guvernului moldovean au căzut de acord ca voturile să fie renumărate
Sursa foto: guvern opozitie
07 Apr 2009   •   18:47

Liderii partidelor de opoziţie din Moldova, Serafim Urecheanu, Vlad Filat şi Mihai Ghimpu, contestă rezultatul alegerilor şi cer renumărarea voturilor. Potrivit AFP, s-a ajuns deja la un acord în acest sens, însă unul dintre liderii opoziţiei a infirmat acest zvon.

Liderii opoziţiei de la Chişinău s-au întrunit cu reprezentanţii Executivului moldovean, pentru a discuta despre protestele din capitala moldoveană şi despre cererea de anulare a alegerilor de duminică.

?Noi nu recunoaştem alegerile. Sunt ireale. Au fost înregistrate multiple fraude. Cerem renumărarea lor şi accesul la toate listele de alegători?, a spus Vlad Filat, preşedintele Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), citat de Mediafax.

Preşedintele parlamentului, Marian Lupu, a reluat ceea ce declarase mai nunaţat şi preşedintele Voronin cu puţin timp în urmă, anume că protestele de la Chişinău reprezintă o încercare de lovitură de stat, inspirată din România. El a argumentat acest lucru prin prezenţa drapelurilor româneşti şi a sloganurilor prounioniste scandate de tinerii moldoveni.

Antena3.ro

×
Subiecte în articol: acord
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close