Antena 3 CNN Externe Liderii talibani negociază cu ONU

Liderii talibani negociază cu ONU

Liderii talibani negociază cu ONU
Sursa foto: razboi afgan
29 Ian 2010   •   09:19

Membri ai conducerii talibane s-au întâlnit în secret cu reprezentantul ONU pentru Afganistan pentru a discuta despre posibilitatea de a depune armele, a declarat un oficial ONU.
Comandanţii regionali din gruparea talibană Quetta Shura au cerut o întâlnire cu reprezentantul special al ONU Kai Eide, care a avut loc pe 8 ianuarie la Dubai.
Oficialul a arătat că este pentru prima oară când astfel de discuţii au loc cu membri ai conducerii de top talibane, despre care SUA susţine că au baza în oraşul pakistanez Quetta.

"Ei au cerut o întâlnire să discute cu noi. Ei doresc protecţie să poată ieşi în public. Nu vor să dispară în locuri precum Bagram," arăta oficialul, referindu-se la centrul de detenţie al principalei baze americane din Afganistan.

Întâlnirea de la Dubai a avut loc la un nivel mai înalt decât precedentele discuţii cunoscute , care au avut loc în Arabia Saudită între oficiali talibani şi reprezentanţi ai guvernului afgan în 2008.
Guvernul afgan a invitat, joi, talibanii la un consiliu al bătrânilor ca parte a efortului de a găsi o soluţie diplomatică la conflict.

Pe de altă parte oficialii de la Washington au arătat că este exclus ca liderul taliban Mullah Mohammad Omar să fie iertat, el având ?mâinile pătate cu sângele a mii de americani?.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close