Antena 3 CNN Externe Liderii zonei euro laudă progresele făcute de Grecia. Va primi Atena banii aşteptaţi?

Liderii zonei euro laudă progresele făcute de Grecia. Va primi Atena banii aşteptaţi?

Liderii zonei euro laudă progresele făcute de Grecia. Va primi Atena banii aşteptaţi?
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    19 Oct 2012   •   08:40

Liderii zonei euro au "salutat progresele înregistrate de Grecia în ceea ce priveşte redresarea programului de ajustare", informează un comunicat publicat în noaptea de joi spre vineri, la Bruxelles, în cadrul unui summit european, informează Mediafax.

După ce au lăudat "hotărârea Guvernului grec" şi "eforturile remarcabile realizate de poporul elen", liderii zonei euro spun că urmează ca "Eurogrupul să examineze concluziile raportului" troicăi (Uniunea Europeană, Banca Centrală de Investiţii şi Fondul Monetar Internaţional) şi să adopte apoi "măsurile necesare".

"Aşteptăm ca Grecia să continue reformele de politică bugetară şi structurală şi încurajăm eforturile sale de a asigura o punere în aplicare rapidă a programului. Acest lucru este necesar pentru a conduce la un sector privat mai competitiv, investiţii private şi un sector public eficace. Aceste condiţii vor permite Greciei să realizeze o creştere economică reînnoită şi vor asigura viitorul acesteia în zona euro", se mai arată în document.

Atena aşteaptă deblocarea de urgenţă a unei tranşe de ajutor în valoare de 31,5 miliarde de euro.


×
Subiecte în articol: zona euro Grecia
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close