Liderul Al-Qaida îndeamnă egiptenii să ducă la capăt revoluţia: "Bătălia nu s-a încheiat!"

de G.S.    |    27 Oct 2012   •   11:20
Liderul Al-Qaida îndeamnă egiptenii să ducă la capăt revoluţia: "Bătălia nu s-a încheiat!" Foto: Mediafax/AFP

Liderul Al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, le cere egiptenilor, într-o înregistrare video, "să ducă la capăt" revoluţia, a anunţat vineri centrul american de supraveghere a site-urilor islamiste SITE, relatează AFP.
   
"Bătălia nu s-a încheiat, dar ea a început", a declarat al-Zawahiri în această înregistrare video publicată pe site-urile islamiste şi tradusă de SITE, în care le cere "tuturor oamenilor sinceri din Egipt" să "desfăşoare o campanie populară pentru a duce la bun sfârşit revoluţia, care a fost avortată".
   
"Revoluţia din Egipt trebuie să continue şi comunitatea musulmanilor trebuie să se sacrifice până când va obţine ceea ce vrea şi până când va smulge din mâinile corupte demnitatea şi onoarea Egiptului", a continuat el.
   
Într-o altă înregistrare video rezumată şi tradusă de SITE, al-Zawahiri le cere egiptenilor să participe la manifestaţii împotriva ambasadei israeliene şi împotriva normalizării relaţiilor şi tratatului de pace cu Israelul", a "ocupaţiei teritoriului palestinian de către Israel (...) şi blocadei impuse Gaza".
   
El îi adresează, de asemenea, întrebări lui Mohamed Morsi - pe care îl descrie ca pe un preşedinte fără autoritate -, în special în privinţa poziţiilor sale în raport cu "jihadul pentru eliberarea Palestinei", a sharia şi participarea Egiptului la războiul condus de Statele Unite împotriva terorismului.
   
Liderul Al-Qaida le cere, de asemenea, tuturor celor de aceeaşi religie cu el să răpească "cetăţeni din ţările împotriva musulmanilor". "Prizonierii noştri sau şeicul Oma Abdel-Rahman nu vor fi eliberaţi decât prin forţă, care este singurul limbaj pe care îl înţeleg ei", adaugă el.
   
Supranumit "şeicul orb", Omar Abdel-Rahman, condamnat la închisoare pe viaţă în Statele Unite pentru complot în vederea comiterii unor atentate, este un egiptean care a fost citat ca instigator al primelor atentate împotriva World Trade Center, soldate cu şase morţi şi 1.000 de răniţi în 1993.
   
Calificându-l pe Barack Obama drept un "mincinos", Ayman al-Zawahiri îl presează să recunoască înfrângerea Statelor Unite în Irak şi Afganistan.

Parteneri
x close