Antena 3 CNN Externe Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a ajuns în China (VIDEO)

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a ajuns în China (VIDEO)

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a ajuns în China (VIDEO)
Sursa foto: Kim Jong-Il
03 Mai 2010   •   18:53

Liderul nord-coreean Kim Jong-Il a ajuns luni dimineaţă în China, a anunţat un oficial chinez citat de AFP. Aceasta este prima vizită într-o ţară străină a liderului nord-coreean, în urma atacului cerebral suferit în 2008.

"Kim Jong-Il a sosit la ora locală 05.00 (00.00, ora României), a precizat oficialul din cadrul Biroului oficial pentru Turism care a precizat că, anterior, primise ?o directivă din partea Biroului pentru securitate publică (poliţie) şi din partea armatei? prin care ?i s-a cerut să întrerupă activităţile turistice". Oficialul chinez nu a dorit să-şi dezvăluie identitatea.

Poliţia feroviară din Dangong nu a confirmat sosirea lui Kim Jong-Il, însă agenţia sud-coreeană de ştiri Yonhap, care cita surse de la Seul şi Beijing, a anunţat că un tren care îl transportă probabil pe liderul nord-coreean a ajuns luni dimineaţă la graniţa cu China.

"Confirmăm sosirea unui tren special la Dandong şi credem că este foarte probabil ca la bord să se afle preşedintele (nord-coreean)", a precizat un oficial. De asemena, o angajată a gării din Dalian a confirmat că era aşteptat "un tren special din Coreea de Nord".

Jurnaliştii chinezi susţin că autorităţile din China vor încerca să-l convingă pe Kim Jong-Il să participe din nou la negocierile pe tema dosarului nuclear nord-coreean care au fost suspendate în aprilie 2009.




Antena3.ro

×
Subiecte în articol: Kim Jong-Il
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close