Antena 3 CNN Externe Liderul talibanilor respinge oferta de pace a preşedintelui afgan

Liderul talibanilor respinge oferta de pace a preşedintelui afgan

Liderul talibanilor respinge oferta de pace a preşedintelui afgan
Sursa foto: Mullah Omar
26 Noi 2009   •   22:08


Mullah Omar, liderul taliban afgan, a respins oferta de pace din partea preşedintelui Hamid Karzai şi a cerut din nou trupelor străine să părăsească ţara.
Liderul fostului regim taliban, acum fugar, a declarat că afganii ar trebui să respingă guvernul "de marionetă". Apelul a venit la o săptămână după ce Karzai a folosit discursul de la inaugurare pentru a propune negocieri de pace cu luptătorii care renunţă la terorism şi recunosc constituţia.
Mullah Omar a sublinia: "Poporul afgan nu va fi de acord cu negocierile care prelungesc şi legitimează prezanţa militară a invadatorilor în iubita noastră ţară." Comunicatul a fost emis înainte de Eid ul Adha, festivalul islamic al sacrificiului.
"Sper că veţi continua jihadul vostru legitim şi lupta pentru a îndeplini aspiraţiile islamice şi să reupeţi toate relaţiile cu marioneta de administraţie de la Kabul ."
Comandanţii coaliţiei au recunoscut că armata singură nu va învinge încăpăţânata insurgenţă talibană, iar Kabul ar trebui să ajungă la un acord politic.
Totuşi, Mullah Omar apreciază că sponsorii străini ce doresc negocieri vor să prelungească "procesul de colonizare şi ocupaţie".
Amtena3.ro

×
Subiecte în articol: razboiul din Afganistan Hamid Karzai
Parteneri
ANM anunţă prognoza meteo pentru Săptămâna Mare
x close