Antena 3 CNN Externe Liderul unui partid de opoziţie, arestat în timpul unei manifestaţii împotriva puterii de la Moscova

Liderul unui partid de opoziţie, arestat în timpul unei manifestaţii împotriva puterii de la Moscova

Liderul unui partid de opoziţie, arestat în timpul unei manifestaţii împotriva puterii de la Moscova
Sursa foto: Rusia
01 Aug 2009   •   11:21

Proteste anti putere în Rusia. Şeful Partidului Naţional ? Bolşevic rus, şi alţi aproape 50 de opozanţi au fost arestaţi la Moscova. Cei aproape 200 de protestatari, care cereau schimarea regimului, au fost încercuiţi de forţele de ordine, iar toate persoanele care scandau au fost arestate cu brutalitate.

Protestatarii au fost arestaţi în apropierea pieţei Triumphalnaia din centrul capitalei ruse, unde sute de oameni protestau împotriva preşedintelui rus Dmitri Medvedev şi a premierului Vladimir Putin. ?N-am săturat. Nu putem trăi liber. Nu putem să respirăm liber. Nu avem televiziune şi nici radio?, spune unul din manifestanţi.

Potrivit presei ruse, manifestanţii arestaţi au fost bătuţi în maşinile poliţiei. Printre cei reţinuţi a fost şi şeful Partidului Naţional ? Bolşevic rus, Eduard Limonov împreună cu alţi trei colaboratori ai săi.

Primăria a interzis manifestaţia, pe motiv că o cursă de ciclism acrobatic ar fi urmat să aibă loc în acelaşi loc şi la aceeaşi oră. Nu este prima tentativă a bolşevicilor de a organiza un protest faţă de puterea moscovită. În luna mai, 20 de persoane au fost arestate de poliţişti. Bolşevicii au anunţat însă ca nu se vor opri aici şi vor organiza alte manifestaţii în perioada următoare.

Antena 3

×
Parteneri
Pensii mai mari pentru români, cu aceste acte
x close