Antena 3 CNN Externe Locuitorii din Atena au participat la un concert de protest în faţa universităţii de stat

Locuitorii din Atena au participat la un concert de protest în faţa universităţii de stat

Locuitorii din Atena au participat la un concert de protest în faţa universităţii de stat
20 Dec 2008   •   11:36

Schimbare de tactică în Grecia. După două săptămâni de proteste, grecii au hotărât să dea luptele de stradă pe concerte în aer liber. Locuitorii capitalei elene s-au adunat în număr mare în faţa Universităţii din Atena, pentru a participa la un concert de protest împotriva guvernului Karamanlis. Iniţiativa apare după două săptămâni de lupte de stradă, provocate de uciderea unui adolescent de către un poliţist. Mulţimea a cântat alături de muzicieni şi a fluturat bannere pe care scria ?mâinile jos de pe tineri?.
?Mesajul pe care îl transmitem este că trebuie să ne trezim. Nu ar trebui să stăm acasă pentru că ne este frică de ceea ce vedem la televizor, de cei care creează necazuri şi dau foc magazinelor. Ce putem face? E şi asta o parte din viaţă. Karamanlis este creatorul de necazuri numărul unu din Grecia?, spune unul din spectatori.
Organizat într-unul din locurile unde au avut loc violenţe, concertul s-a vrut a fi o încercare de a mai calma spiritele. Tot în Atena, primarul a organizat o petrecere de Crăciun pe una dintre principalele străzi comerciale ale oraşului, în încercarea de a readuce cumpărătorii în magazine. Clovni, jongleri şi artişti locali au încercat să aducă din nou buna dispoziţie în capitala elenă.
Cu toate acestea, protestele au continuat în alte oraşe greceşti. În Pireu de exemplu, studenţii au blocat circulaţia şi au manifestat, purtând bannere pe care scria ?zilele lor de prosperitate sunt numărate?, cu referire la guvernul premierului Costas Karamanlis.
Antena 3

×
Parteneri
Filmul bătăii din Parlament dintre Florin Roman şi Dan Vîlceanu
x close