Antena 3 CNN Externe Londra cere Pakistanului să îl ?elimine? pe Osama bin Laden

Londra cere Pakistanului să îl ?elimine? pe Osama bin Laden

Londra cere Pakistanului să îl ?elimine? pe Osama bin Laden
Sursa foto: bin laden
30 Noi 2009   •   17:23

Premierul britanic Gordon Brown a cerut Pakistanului să intensifice acţiunile sale contra al Qaida şi ''să elimine liderii săi, Osama bin Laden şi Ayman Zawahiri. Acesta nu şi-a ascuns frustrarea pentru eşecurile Pakistanului, la opt ani de la atacurile din 11 septembrie, să îi găsească pe cei responsabili, despre care se crede că se ascund în nordul statului.
El a cerut armatei pakistaneze şi serviciilor de securitate, dar şi liderilor politici, să atace direct al Qaida în regiunile tribale din Waziristan, lângă graniţa afgană, şi nu doar să izoleze, ci să distrugă reţeaua teroristă.

Brown declara pentru BBC: 'Guvernul pakistanez a început să acţioneze contra talibanilor şi al Qaida în Waziristanul de Sud, dar trebuie să ne întrebăm de ce, a opt ani după 11 septembrie, nimeni nu a putut să vadă sau să se apropie de Osama bin Laden sau Zawahiri, numărul doi din al Qaida. Trebuie să ceem forţelor pakistaneze să ni se alăture în efortul comunităţii internaţionale şi nu distrugă al Qaida, nu doar să o izoleze?.
Oficialul britanic arăta că Pakistan trebuie să dovedească că se poate ocupa de al Qaida, care este o ameninţare pentru stat şi poporul pakistanez, la fel ca pentru restul lumii.

?Trebuie să concentrăm atenţia lumii asupra ameninţării continue a al Qaida. Trei sferturi din teroriştii din Marea Britanie vin din Pakistan. Vreau să mă asigur că arma şi serviciile de informaţii pakistaneze, dar şi politicienii, se asigură că în Waziristan atacăm al Qaida direct.''


Antena3.ro

×
Parteneri
Armand a fost trimisă în judecată. Mesajul său către Marcel Ciolacu
x close