Antena 3 Externe Londra, ?hotărâtă? să extindă Consiliul de Securitate al ONU

Londra, ?hotărâtă? să extindă Consiliul de Securitate al ONU

29 Apr 2009   •   20:19
Londra, ?hotărâtă? să extindă Consiliul de Securitate al ONU

consiliul de securitate

Londra este ?hotărâtă? să extindă Consiliul de Securitate al Naţiunilor Unite pentru a-l face mai reprezentativ. Astfel, ?Marea Britanie a arătat foarte, foarte clar. Vrem să vedem consiliul lărgit, făcut mai reprezentativ pentru lumea de azi şi, drept urmare, cu mai multă autoritate?, arăta ministrul Lord Mark Malloch-Brown în timpul unei dezbateri parlamentare.
?Am făcut presiuni mari, cel mai recent în parteneriat cu Franţa, pentru a merge mai departe în acest sens. Suntem foarte hotărâţi."
Acesta arăta că este decizia Adunării Generale în final dacă va fi de acord cu o extindere imediată pentru a include state precum Japonia, sau pentru "o soluţie intermediară," cu o a doua rundă de negocieri urmând a începe luna viitoare.
Consiliul a rămas în mare parte neschimbat de la crearea ONU, în 1945. Doar China, SUA, Franţa, Marea Britanie şi Rusia au statut de membru permanent şi veto, dar Germania, Brazilia, India şi Japonia fac presiuni să aibă şi ele o prezenţă permanentă în forul ONU.
Antena3.ro

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close