Antena 3 CNN Externe Lupta anti-piraterie pe mare. Japonia trimite două distrugătoare în Golful Aden

Lupta anti-piraterie pe mare. Japonia trimite două distrugătoare în Golful Aden

Lupta anti-piraterie pe mare. Japonia trimite două distrugătoare în Golful Aden
Sursa foto: Distrugator
14 Mar 2009   •   12:06

Ministrul japonez al Apărării a declarat că ţara sa va trimite două distrugătoare în apele somaleze pentru a lupta împotriva pirateriei. Misiunea a fost aprobată vineri de guvern şi vine după ce piraţii somalezi au eliberat un vas japonez care fusese capturat în Golful Aden în luna noiembrie. La bordul celor două distrugătoare se află aproximativ 400 de membri ai echipajului şi opt ofiţeri ai pazei de coastă. Fiecare dintre nave transportă câte două elicoptere de patrulă tip SH-60k şi câte două bărci cu motor.


Navele vor ajunge în golful Aden în următoarele două ? trei săptămâni şi se vor alătura navelor de patrulare chineze, americane şi europene care se află deja în regiune. În cadrul misiunii, echipajul celor două distrugătoare este autorizat să se ocupe de probleme de natură juridică, precum strângerea de probe şi capturarea de suspecţi.


Conform legislaţiei japoneze, membrii misiunii nu pot însă deschide focul asupra navelor pirate decât în scopuri de autoapărare. Totuşi, un proiect de lege depus în Parlament prevede posibilitatea ca flota să poată deschide focul, după mai multe focuri de avertisment, împotriva ambarcaţiunilor piraţilor care se apropie de nave străine.


Antena3.ro

×
Parteneri
Trandafir, bărbatul deghizat în femeie care a făcut ravagii în România
x close