Antena 3 CNN Externe Lupte de stradă în Irlanda de Nord. 50 de oameni au fost arestaţi

Lupte de stradă în Irlanda de Nord. 50 de oameni au fost arestaţi

Lupte de stradă în Irlanda de Nord. 50 de oameni au fost arestaţi
09 Aug 2009   •   22:25

50 de oameni au fost arestaţi în urma mai multor confruntări ce au avut loc pe străzile Marii Britanii. În oraşul Birmingham, militanţii islamişti s-au luat la bătaie cu membrii Partidului Naţional Britanic, o mişcare de extremă dreapta. În Irlanda de Nord, naţionaliştii au purtat adevărate lupte de stradă cu poliţia după ce au încercat să boicoteze o paradă a unei societăţi unioniste.

Străzile din Birmingham au devenit teren de confruntare între militanţii islamişti şi extremiştii de dreapta. Poliţiştii s-au străduit din greu să-i ţină pe rivali la distanţă. Peste 30 de oameni au fost arestaţi. Conflictul a pornit de la un miting al Partidului Naţional Britanic, mişcare de extremă dreapta cu susţinători printre suporterii violenţi ai echipelor de fotbal. Islamiştii şi grupările antifasciste au organizat un contra-miting şi, cum era de aşteptat, cele două tabere au sfârşit prin a încerca să-şi rezolve disputa prin forţă.

Alte bătăi de stradă au avut loc şi în oraşul Londonderry din Irlanda de Nord. Naţionaliştii s-au luat la bătaie cu membri unioniştii ai societăţii Apprentice Boys din Derry care ţinuseră o paradă cu câteva ore mai devreme.

Membrii societăţii Apprentice Boys of Derry au organizat o paradă pentru a comemora bătălia de la Derry din 1689 cand regele catolic James al II-lea a atacat zidurile oraşului care adăpostea populaţia protestantă locală.

Antena 3

×
Parteneri
Daniel Baciu anunță o schimbare majoră pentru toți pensionari
x close