Antena 3 CNN Externe MAE de la Londra : Există circumstanţe în care terorismul poate fi justificabil

MAE de la Londra : Există circumstanţe în care terorismul poate fi justificabil

MAE de la Londra : Există circumstanţe în care terorismul poate fi justificabil
Sursa foto: david miliband
17 Aug 2009   •   15:29

Secretarul de Externe britanic, David Miliband, a fost acuzat de încurajarea terorismului după ce a declarat că există circumstanţe în care acesta este "justificabil".
Declaraţiile sale, făcute în sprijinul mişcării armate a ANC contra apartheidului în Africa de Sud, au fost condamnate de conservatori, care l-au acuzat de sprijinirea talibanilor din Afganistan.
Aripa militară a ANC a efectuat numeroase atacuri teroriste, inclusiv un atentat cu bombă la Pretoria în 1983 în care au murit 19 persoane, iar 200 au fost rănite.

Miliband a acordat un interviu pentru postul de radio BBC, în care a ales să aducă un omagiu activistului anti-apartheid sud african Joe Slovo ? prieten al tatălui lui Miliband, academicianul Ralph Miliband.
Slovo, care împătăşea credinţa lui Miliband senior în ideologia marxistă, a fost unul din liderii Umkhonto we Sizwe (Suliţa Poporului), aripa militară a ANC.
Întrebat de moderator dacă există cricumstanţe în care terorismul este justificat, Miliband a răspuns: ?Da, există circumstanţe în care este justificabil, există circumstanţe în care este eficient. Important pentru mine este că exemplul sud -african a demonstrat ceva remarcabil: regimul apartheid părea unul care va dura la nesfârşit, iar acum este distrus. Este greu de argumentat, că doar lupta politică ar fi adus acest rezultat. Lovitura în inima regimului şi a monopolului asupra puterii, pe care a dat-o aripa armată a ANC, a fost foarte importantă?
Slovo a murit în 1995, la 69 de ani.
Antena3.ro

×
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close