Antena 3 CNN Externe Mama românului ucis în Bolivia vrea să afle adevărul despre moartea fiul ei (VIDEO)

Mama românului ucis în Bolivia vrea să afle adevărul despre moartea fiul ei (VIDEO)

Mama românului ucis în Bolivia vrea să afle adevărul despre moartea fiul ei (VIDEO)
27 Apr 2009   •   23:40

Sunt mamă, vreau să ştiu cum a murit copilul meu! Asta spune mama românului ucis de forţele speciale din Bolivia sub acuzaţia de tentativă de asasinare a preşedintelui Evo Morales. Mama lui Arpad Magyarosi a vorbit luni cu reporterii Observatorului.

"Prima dată trebuie viraţi banii pentru ca altfel nu dau cadavrul. Presa boliviană a scris că după atacurile forţelor boliviene, au trăit, nu au murit pe loc.", a declarat telefonic mama lui Arpad.

Maria Toth este mama lui Arpad Magyarosi, bărbatul ucis în Bolivia sub acuzaţia că a pus la cale asasinarea preşedintelui Evo Morales. Nu o interesează acum asta. Vrea doar să-l înmormânteze, acasă. Bolivia îi cere bani grei, bani pe care nu-i are.

"Pentru a plăti cat mai repede, Crucea Rosie mă va împrumuta cu aceşti bani. Mâine se va face plata, iar banii lipsă îi va da Crucea Roşie şi Guvernul Ungariei", a precizat prin telefon Maria Toth.

O altă problemă a fost că avocaţii nu au putut obţine certificatul de deces din cauza lipsei certificatului de necropsie.

Problemele repatrierii o mai fac să uite de întrebările care nu-i dau pace. De două săptămâni se întreabă ce căuta fiul ei în Bolivia. Simte că nu a crescut un terorist. O macină altceva. Tot ce ştie a aflat de la jurnaliştii maghiari şi români. A înţeles că fiul ei a murit în chinuri. Vrea ca cineva să o liniştească şi să-i spună că fiul ei nu s-a chinuit.

?Presa boliviană a scris că după atacurile forţelor boliviene, au trăit, nu au murit pe loc. Aproximativ 14 ore după incident nu au lăsat pe nimeni în acel perimetru, totul a fost blocat. Sper că a murit pe loc şi nu s-a chinuit. Vreau sa ştiu tot ce s-a intamplat. Sunt mamă. Vreau să ştiu cum a murit copilul meu!?, a declarat

Celălat cetăţean român capturat şi aflat acum în detenţie, Elod Toaso, a refuzat ajutorul consular oferit de România.
În ceea ce priveşte ancheta singurul lucru nou este o întâlnire între serviciile secrete din Bolivia şi jurnalişrti. Conform celor care au participat la conferinţă, jurnaliştilor le-a fost prezentată o înregistrare cu cei trei cetăţeni ucişi în care recunosc că au pus la cale asasinarea lui Evo Morales.

Este vorba de o filmare făcută cu telefonul mobil care se vede şi se aude foarte prost. Ziariştii prezenţi au declarat că nu se înţelege mai nimic din conversaţia celor trei iar imaginea e la fel de proastă. ,



Observator

×
Parteneri
Avertizare meteo ANM de ploi și vijelii în România!
x close