Antena 3 CNN Externe Manifestaţii anti-imigranţi în 100 de oraşe italiene. Doar câteva zeci de protestatari la Roma

Manifestaţii anti-imigranţi în 100 de oraşe italiene. Doar câteva zeci de protestatari la Roma

Manifestaţii anti-imigranţi în 100 de oraşe italiene. Doar câteva zeci de protestatari la Roma
Sursa foto: Manifestatii Italia
22 Feb 2009   •   09:55

Românii din Italia se tem pentru vieţile lor deoarece în ultima perioadă atacurile xenofobe şi protestele la adresa lor s-au înmulţit. Sâmbătă seară, membrii mişcării de extremă dreapta Forza Nuova au ieşit pe străzile oraşelor din Italia şi au cerut plecarea imigranţilor. La Roma, nu au participat decât câteva zeci de italieni, deşi erau aşteptaţi cu sutele. Ei au defilat sub lozinca ?Poporul nu-i vrea pe rromi. Expulzarea - singura soluţie?
Extremiştii susţin că Italia a fost invadată de 257.000 de români numai în anul 2008. ?Este o situaţie care cere o decizie politică. Dorim suspendarea acordului Schengen care, în opinia noastră este unul din motivele dezastrului. În acelaşi timp, credem că toţi imigranţii care comit infracţiuni ar trebui trimişi în ţara lor?, spune unul dintre liderii mişcării Forza Nuova.
Mitingul vine la o zi după ce guvernul de la Roma a aprobat un decret-lege care a înăsprit pedepsele pentru violatori. Cea mai contestată măsură a acestui decret este înfiinţarea unor patrule civile care să vegheze la siguranţă cetăţenilor. Românii din Italia consideră că, în zonele unde numărul lor este mare, ar trebui să fie şi ei invitaţi să facă parte din patrule.
Antena 3

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close