Antena 3 CNN Externe Manifestaţii pentru Moldova, la Galaţi, Cluj şi Bucureşti

Manifestaţii pentru Moldova, la Galaţi, Cluj şi Bucureşti

Manifestaţii pentru Moldova, la Galaţi, Cluj şi Bucureşti
07 Apr 2009   •   15:10

La Galaţi, aproximativ o sută de studenţi basarabeni ai Universităţii "Dunărea de Jos" s-au adunat şi marţi seară, în Grădina Publică din municipiu, pentru a protesta faţă de comunism şi pentru a susţine acţiunile manifestanţilor de la Chişinău, informează Mediafax. Potrivit sursei citate, studenţii basarabeni s-au strâns în Grădina Publică, lângă Campusul "Alexandru Ioan Cuza", acolo unde sunt cazaţi cei mai mulţi dintre ei. Se flutură steaguri româneşti şi sunt afişate pancarte reprezentând un om care aruncă secera şi ciocanul la coşul de gunoi şi altele pe care scrie "Chişinău, sunt cu voi" sau "Jos comuniştii".

La Cluj mai mult de trei sute de studenţi basarabeni au luat parte, marţi seară, la un protest tip flash-mob faţă de câştigarea alegerilor din Republica Moldova de către comunişti. Tinerii au ţinut un "moment de reculegere şi de doliu" şi şi-au manifestat solidaritatea cu evenimentele de la Chişinău.

Şi în Piaţa Universităţii din Bucureşti, unul dintre locurile cele mai fierbinţi ale Revoluţiei din 1989, s-au strâns mai multe persoane într-o manifestaţie de susţinere a protestatarilor din Chişinău. Sunt aşteptate 500 de persoane, majoritatea basarabeni care vor lansa mesaje către autorităţile din Republica Moldova, nemulţumiţi de rezultatele alegerilor.

Zeci de mesaje venite pe site-ul Antena3.ro îi îndeamnau, marţi, pe români să se alăture protestatarilor din Moldova. Bucureştenii au fost aşteptaţi la ora 20.00 la borna din fata Teatrului National.

Acesta este unul dintre mesajele postate pe Antena3.ro: ?Diseară în Bucureşti, la ora 20.00, la borna din faţa Teatrului National, manifestaţie pentru susţinerea basarabenilor. Veniţi cu toţii şi daţi mai departe!?

Aproape 30 de mii de oameni au atacat, marţi, sediul Preşedinţiei de la Chişinău. Zeci de poliţişti au fost răniţi în urma ciocnirilor cu manifestanţii. Forţele de ordine încearcă să stăpânească mulţimea şi au apelat la furtunuri cu apă.

Protestatarii au spart geamurile clădirii Preşedinţiei şi au încearcat să intre în sediu.

Moldovenii protează faţă de rezultatele alegerilor parlamentare de pe 5 aprilie, în cadrul cărora comuniştii au obţinut mai mult de 50% din voturi.

Antena3.ro

×
Parteneri
Se schimbă regulile la ITP! Klaus Iohannis a promulgat legea
x close