Antena 3 CNN Externe Manifestaţii violente la Strasbourg, împotriva NATO. Programul summitului a fost perturbat

Manifestaţii violente la Strasbourg, împotriva NATO. Programul summitului a fost perturbat

Manifestaţii violente la Strasbourg, împotriva NATO. Programul summitului a fost perturbat
Sursa foto: Violente anti-NATO
04 Apr 2009   •   16:12

Confruntări violente între manifestanţii şi forţele de ordine la summitul NATO care e în desfăşurare la Strasbourg. Forţele de ordine au fost nevoite să folosească gaze lacrimogene pentru a-i îndepărta pe manifestanţii agresivi şi mai multe persoane au fost rănite. Informaţia a fost confirmată de un purtător de cuvânt al Medical Team (anti-NATO), dar nu a fost precizat şi numărul exact al victimelor. În plus, cel puţin 25 de oameni au fost reţinuţi, după ce peste 1800 de protestatari au manifestat în oraşul francez.



Demonstranţii şi-au anunţat intenţia de a perturba desfăşurarea summitului NATO, ocupând căile de acces către Palatul Congreselor, unde se întâlnesc cei 28 de şefi de stat şi de guvern din ţările membre ale Alianţei.

Evenimentele au perturbat şi programul soţiilor şefilor de state şi guverne, prezenţi la summit. O vizită la Institutul de Cercetare a cancerului aparatului digestiv a soţiilor şefilor de stat şi guvern, prezenţi la summitul NATO, care era prevăzută pentru dimineaţa zilei de sâmbătă, a fost anulată şi înlocuită cu o întrevedere a soţiilor la palatul Rohan.

Antena3.ro

×
Parteneri
Au fost finalizate operațiunile de umplere de pe strada surpată din Slănic
x close