Antena 3 CNN Externe Manuel Valls pune în pericol valorile Republicii Franceze prin declaraţiile împotriva romilor. Vezi cine spune asta

Manuel Valls pune în pericol valorile Republicii Franceze prin declaraţiile împotriva romilor. Vezi cine spune asta

Manuel Valls pune în pericol valorile Republicii Franceze prin declaraţiile împotriva romilor. Vezi cine spune asta
Sursa foto: Foto: wikimedia.org
de S.T.    |    26 Sep 2013   •   20:15

Ministrul francez al Locuinţelor, Cecile Duflot, îl acuză pe colegul său de la Ministerul de Interne, Manuel Valls, că "pune în pericol" valorile Republicii Franceze prin declaraţiile împotriva romilor.

Cecile Duflot a cerut intervenţia urgentă a preşedintelui socialist Francois Hollande.
   
Miercuri, Manuel Valls a fost criticat de Comisia Europeană după ce a afirmat că cei mai mulţi dintre cei aproximativ 15.000 de romi din Franţa ar trebui repatriaţi, dat fiind că au moduri de viaţă "extrem de diferite".

Problema romilor şi aderarea României şi Bulgariei la Schengen invadează presa franceză

"Când a spus aceste lucruri deja a trecut de limita care pune în pericol pactul republican", a reacţionat Cécile Duflot, potrivit AFP, referindu-se la valorile esenţiale ale Republicii Franceze.
   
"Aceste lucruri nu sunt în responsabilitatea miniştrilor, sunt responsabilitatea preşedintelui Republicii. Pentru că, dincolo de programul său politic, a fost ales pentru a repara răni dureroase. Acest rol esenţial care i-a fost acordat preşedintelui, de reparare a rănilor, de aplanare a tensiunilor... este un pact al valorilor care au fondat această majoritate", a subliniat Duflot.
   
Cecile Duflot este al doilea membru al Guvernului francez care critică declaraţiile ministrului de Interne. Ministrul Industriilor, socialistul Arnaud Montebourg, a catalogat declaraţiile lui Valls drept "excesive", sugerând că ar trebui "corectate".

Citeşte şi
:

Vestea care a provocat ŞOC în România. "Ne va fi REFUZATĂ intrarea în Schengen!"





×
Subiecte în articol: romi francois hollande
Parteneri
Incendiu puternic la locomotiva unui tren cu zeci de călători, în gara Hodoni din Timiș
x close