x close

Marea Britanie ar putea prelungi restricţiile pe piaţa muncii pentru români

15 Dec 2008   •   19:18
Marea Britanie ar putea prelungi restricţiile pe piaţa muncii pentru români

Guvernul din Marea Britanie ar putea anunţa menţinerea restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari. Potrivit Daily Telegraph, restricţiile au fost impuse în 2007, după aderarea celor două ţări la UE.
Restricţiile impuse vizau numărul muncitorilor necalificaţi din cele două ţări care se pot angaja în Marea Britanie. Până la sfârşitul acestui an, acest număr urma să fie revizuit.
Potrivit unui studiu realizat de organizaţia Migrationwatch, majoritatea locurilor de muncă înfiinţate în Marea Britanie în ultimii şapte ani au fost ocupate de imigranţi.
În comparaţie cu situaţia existentă în 2001, numărul angajaţilor a crescut cu 1,34 de milioane de persoane, iar numărul angajaţilor născuţi în Marea Britanie care au ocupat locuri de muncă nou înfiinţate a scăzut cu 62.000.
Sir Andrew Green, preşedintele Migrationwatch, a declarat:?Din punct de vedere al imigraţiei, aceasta înseamnă că imigraţia din Europa de Est are un rol de echilibrare, aşa cum am prezis, dar, din punctul de vedere al angajaţilor născuţi în Marea Britanie, perspectivele lor au fost deja afectate, într-un moment în care slujbele de orice fel sunt la mare valoare".Green a mai precizat că, ]n preyent, autorităţile nu pot ridica restricţiile impuse românilor şi bulgarilor.
Între 2001 şi 2008, numărul angajaţilor din Marea Britanie a crescut cu 1,342 milioane. Dintre aceştia, 253.000 de sunt britanici şi 1.087.000 sunt străini.
Antena3.ro

Citeşte mai multe despre:

Marea Britanie
Parterneri
Parterneri
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri!
Nu, multumesc Accept
sati