Antena 3 CNN Externe Marile bănci norvegiene, victime ale celui mai grav atac cibernetic. Anonymous îşi asumă responsabilitatea

Marile bănci norvegiene, victime ale celui mai grav atac cibernetic. Anonymous îşi asumă responsabilitatea

Marile bănci norvegiene, victime ale celui mai grav atac cibernetic. Anonymous îşi asumă responsabilitatea
10 Iul 2014   •   13:37

Instituţiile financiare de top din Norvegia au fost ţinta unor atacuri cibernetice coordonate, într-o agresiune fără precedent în istoria ţării.
La scurt timp, gruparea Anonymous a revendicat operaţiunea.

Atacul de la începutul acestei săptămâni a vizat cel puţin opt companii norvegiene, printre care Norges Bank, Sparebank 1, Danske Bank şi compniile de asigurări Storebrand şi Gjensidige. Alte trei companii aeronautice şi o companie majoră de telecomunicaţii ar putea fi şi ele afectate.

"Bombardamentul" maliţios a provocat probleme ale traficului, iar accesul la paginile web a fost blocat pentru o perioadă nedeterminată.
De asemenea, serviciile bancare de plată online au fost nefuncţionale.

Evry, compania care se ocupă de securitatea cibernetică a acestor unităţi depune eforturi acum să remedieze avariile produse şi să limiteze eventualele pierderi.
"Scara atacului nu este atât de mare precum credeam iniţial, dar este pentru prima dată când sunt afectaţi atât de mulţi jucători de pe piaţa financiară", declară directorul Evry, Sverre Olesen, citat de cotidianul Dagens Næringsliv.

Acesta menţionează că hackerii s-au folosit în principal de o vulnerabilitate a platformei Wordpress, dar a accesat şi alte canale informatice. La prima vedere, aceştia nu au intenţionat să fure informaţii confidenţiale.

Autoritatea de Securitate Naţională Norvegiană (Nasjonal sikkerhetsmyndighet, NSM) a comunicat că investighează atacul cibernetic, dar până acum nu s-a reuşit identificarea agresorilor.

Publicaţia norvegiană a primit un email pe adresa redacţiei, semnat de Anonymous, prin care aceştia îşi asumă responsabilitatea pentru atacul informatic asupra băncilor.

×
Subiecte în articol: atacuri cibernetice
Parteneri
Atenţionare meteo ANM: Ploi, vijelii, lapoviţă şi ninsoare
x close