Antena 3 Externe Marile orașe din lume care riscă să rămână fără apă potabilă

Marile orașe din lume care riscă să rămână fără apă potabilă

12 Feb 2018   •   15:42
Marile orașe din lume care riscă să rămână fără apă potabilă
Sursa foto: Foto: pixabay.com

Deși acoperă aproximativ 70% din suprafața Pământului, apa, în special apa potabilă, nu este la fel de abundentă cum credeam. Doar 3% din apa de pe glob este proaspătă și poate fi consumată.

Iată metropolele care riscă să rămână fără apă potabilă, în afară de Cape Town care se confruntă deja cu o criză de apă.

São Paulo - Capitala financiară a Braziliei și unul dintre cele mai populate 10 orașe din lume a trecut printr-o încercare similară cu cea din Cape Town în 2015.

Beijing - Banca Mondială vorbește despre deficit de apă atunci când oamenii aflați într-o locație primesc mai puțin de 1.000 de metri cubi de apă proaspătă pe persoană pe an. 

Cairo - Crucial pentru înființarea uneia dintre cele mai mari civilizații ale lumii, râul Nil se află în criză în vremurile moderne. 

Moscova - Un sfert din rezervele de apă dulce din lume se află în Rusia, însă țara este afectată de problemele de poluare cauzate de moștenirea industrială a erei sovietice. 

Istanbul - Potrivit cifrelor oficiale ale guvernului turc, țara este din punct de vedere tehnic într-o situație de stres în apă, deoarece oferta pe cap de locuitor a scăzut sub 1.700 de metri cubi în 2016.

Londra - Cantitatea de apă pluvială din capitala Marii Britanii este mai mică decât media anuală din Paris, potrivit euronews.com.
 

×
Subiecte în articol: orase apa potabila lume

Rămâi la curent cu ce se întâmplă în lume şi când stai pe Facebook. Urmăreşte pagina Ştiri Externe!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp

Parteneri
x close