Antena 3 CNN Externe Marinarii români, răpiţi în martie de piraţii somalezi, au fost eliberaţi

Marinarii români, răpiţi în martie de piraţii somalezi, au fost eliberaţi

Marinarii români, răpiţi în martie de piraţii somalezi, au fost eliberaţi
Sursa foto: vas
15 Apr 2009   •   17:46

Cei trei marinari români răpiţi pe 22 martie, anul acesta, de piraţi somalezi, au fost eliberaţi miercuri, informează Ministerul Afacerilor Externe. Cei trei marinari români se aflau pe vasul grecesc Titan. Potrivit MAE, starea de sănătate a celor trei cetăţeni români este foarte bună.

Ministerul Afacerilor Externe a menţinut în permanenţă legătura cu familiile marinarilor români, cu firma proprietară a vasului, implicată în procesul de negociere, precum şi cu autorităţile greceşti.

Nava ?Titan?, în proprietatea Companiei Albamar Shipping, a fost atacată de piraţi în timp ce transporta fier vechi către Coreea de Sud. Echipajul era format din 24 de membri - 17 filipinezi, trei greci, trei români şi un ucrainean.
În prezent, potrivit informaţiilor furnizate de autorităţi, şapte marinari români au mai rămas în mâinile piraţilor somalezi.

Doi cetăţeni români, îmbarcaţi pe o navă sub pavilion maltez, au fost răpiţi, la sfârşitul lunii februarie, de piraţii somalezi, după ce vasul a fost capturat în Golful Aden.

Reprezentantul Federaţiei Internaţionale a Navigatorilor (ITF) în România, Adrian Mihălcioiu, preciza, la acea dată, că ţine legătura cu reprezentanţii Ministerului român al Afacerilor Externe, pentru a se interesa de soarta marinarilor, dar situaţia nu poate fi rezolvată decât între autorităţi şi armatorii vasului.

Ultimul caz de răpire în care au fost implicaţi şi cinci marinari români a avut loc pe 11 aprilie, în Golful Aden. Din echipajul remorcherului italian mai făceau parte zece italieni şi un croat.

?Ministerul Afacerilor Externe ţine legătura cu compania italiană, sub pavilionul căreia se afla vasul, precum şi cu familiile celor cinci români?, a declarat purtătorul de cuvânt al MAE, Alin Şerbănescu, citat de Agerpres.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ce pensie va primi un român care a muncit 35 de ani, după noua lege
x close