Antena 3 CNN Externe Momentul în care o mașină Tesla scapă de sub control și face prăpăd pe o stradă din China. Două persoane au fost ucise, printre care și o elevă de liceu

Momentul în care o mașină Tesla scapă de sub control și face prăpăd pe o stradă din China. Două persoane au fost ucise, printre care și o elevă de liceu

Imagini șocante, publicate de rețelele sociale, surprind un accident provocat de o mașină Tesla, scăpată de sub control, pe o stradă din China. Șoferul încerca să parcheze automobilul, când pedala de frână a încetat să funcționeze iar mașina a început să accelereze singură.

Momentul în care o mașină Tesla scapă de sub control și face prăpăd pe o stradă din China. Două persoane au fost ucise, printre care și o elevă de liceu
Sursa foto: TikTok
de Mia Lungu    |    14 Noi 2022   •   10:03

Producătorul auto american Tesla a anunțat ieri că va ajuta poliția chineză să investigheze un accident în care a fost implicat una dintre mașinile sale Model Y, după ce presa locală a declarat că două persoane au murit și trei au fost rănite când șoferul a pierdut controlul vehiculului, potrivit timesnownews.com.

Incidentul s-a petrecut pe 5 noiembrie, în orașul Chaozhou, din provincia sudică Guangdong. În urma accidentului, a fost ucis un motociclist și o fată de liceu, a informat Jimu News, postând un videoclip cu o mașină care conducea cu viteză mare, ciocnindu-se de alte vehicule și de un biciclist. Imaginile au apărut apoi și pe rețelele sociale.

"Poliția caută în prezent o agenție de evaluare terță pentru a identifica adevărul din spatele acestui accident și vom oferi în mod activ orice asistență necesară", a declarat producătorul de vehicule electrice al lui Elon Musk, duminică, pentru Reuters.

China este a doua cea mai mare piață a Tesla, iar incidentul a fost printre subiectele de top de pe platforma de socializare Weibo duminică.

Jimu News a citat poliția rutieră spunând că nu a fost identificată cauza accidentului din orașul Chaozhou, iar un membru nenumit al familiei șoferului a spus că bărbatul de 55 de ani a avut probleme cu pedala de frână când era pe cale să parcheze mașina în fața a magazinului familiei.

Tesla a spus că imegainile video arată că luminile de frână ale mașinii nu erau aprinse atunci când mașina mergea cu viteză și că datele companiei nu arată nicio acțiune pentru a acționa frâna, pe tot parcursul călătoriei vehiculului.

 

×
Subiecte în articol: tesla China ucise
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close