Antena 3 CNN Externe Medicii din SUA au reconstituit faţa unei paciente, în proporţie de 80%

Medicii din SUA au reconstituit faţa unei paciente, în proporţie de 80%

Medicii din SUA au reconstituit faţa unei paciente, în proporţie de 80%
18 Dec 2008   •   21:36

O americancă desfigurată a primit cadou o faţă nouă! "Materialul" transplantat, adică nasul, obrajii şi ţesutul facial au fost prelevate de la o femeie decedată. Medicii din Ohio au reuşit să schimbe faţa pacientei în proporţie de 80%.
Pacienta nu mai avea ochiul drept şi cerul gurii, abia vorbea şi nu mai simţea nici gustul şi nici mirosul. După operaţie, doar fruntea şi bărbia nu i-au fost corectate.
Unul dintre medicii care au operat-o pe femeie, Maria Siemionow, a declarat:"Sunt foarte mândră şi emoţionată astăzi, când vă pot spune că am reuşit, în sfârşit! Operaţia a decurs conform planului, iar pacienta se simte bine.
Intervenţia a fost extrem de complicată şi i-a salvat viaţa femeii. Ea va fi obligată să ia toată viaţa medicamente pentru a preveni complicaţiile postoperatorii, dar va putea să se putea hrănească şi să respire fără ajutorul aparatelor.
Intervenţia medicală a durat 22 de ore, dar pregătirea pentru această operaţie a însemnat peste 20 de ani de muncă în domeniul transplantului de ţesuturi.
Operaţiile de acest gen sunt foarte controversate din cauza riscurilor majore pe care le implică. Doar alte două persoane în lume au mai suferit astfel de intervenţii de reconstrucţie. După ce în 2005, medicii francezi au reuşit să facă un transplant parţial de faţă unei femei muşcate de câinele său, în China, la un spital militar, medicii au realizat primul transplant complet de faţă. He Jiawei, un om care a rămas desfigurat în urma unui incendiu, în timp ce încerca să îşi salveze colegii, a fost desemnat primul candidat la un transplant facial complet.

Observator

×
Parteneri
Se bagă pensiile pe card! S-a aflat exact data la care se vor vira banii
x close