Antena 3 CNN Externe Membrii NATO s-au angajat să garanteze securitatea alegerilor prezidenţiale din Afganistan

Membrii NATO s-au angajat să garanteze securitatea alegerilor prezidenţiale din Afganistan

Membrii NATO s-au angajat să garanteze securitatea alegerilor prezidenţiale din Afganistan
Sursa foto: NATO
20 Feb 2009   •   13:31

Ţările din NATO s-au angajat să trimită în Afganistan trupe suficiente pentru garantarea securităţii alegerilor prezidenţiale din august, alegeri considerate ?o prioritate strategică?. Decizia a fost luată la reuniunea neoficială a miniştrilor apărării din Alianţă, la Cracovia, în Polonia. Miniştrii apărării au convenit că alegerile din Afganistan sunt o prioritate nu doar pentru cetăţenii ţării, ci pentru întreaga comunitate internaţională. Secretarul general al NATO a subliniat că Alianţa nu-şi poate permite un eşec în Afganistan.
?Instabilitatea într-o regiune deja instabilă, existenţa unui refugiu pentru terorismul internaţional şi suferinţele grele ale poporului afgan, toate acestea sunt mai mult decât poate fi acceptat?, explică secretarul general al NATO, Jaap de Hoop Scheffer,
Statele Unite au anunţat zilele trecute că vor trimite încă 17.000 de soldaţi în Afganistan. Deocamdată, doar Germania şi Italia s-au angajat să urmeze exemplul americanilor. Conducerea Alianţei este convinsă că şi alte ţări li se vor alătura până la summitul din aprilie, care va sărbători 60 de ani de la crearea NATO.
La Cracovia s-au făcut auzite şi vocile care consideră că Alianţa a trăit destul şi nu-şi mai are rostul. Câteva sute de persoane au manifestat în centrul oraşului, pentru desfiinţarea NATO şi împotriva războiului din Afganistan. ?NATO şi tot ceea ce este legat de înarmare nu înseamnă decât o uriaşă irosire de resurse umane, iar, în Afganistan sunt ucise persoane civile?, este de părere unul dintre protestatari.
Manifestaţia, la care au luat parte sindicalişti, pacifişti şi anarhişti s-a încheiat fără incidente.
Antena 3

×
Parteneri
Ministrul Mediului explicaţii cu privire la praful saharian
x close