Antena 3 CNN Externe Mesaj al extremiştilor către românii din Belfast: ?Credincioşii C18 vă vor bate ca pe un urs hăituit?

Mesaj al extremiştilor către românii din Belfast: ?Credincioşii C18 vă vor bate ca pe un urs hăituit?

Mesaj al extremiştilor către românii din Belfast: ?Credincioşii C18 vă vor bate ca pe un urs hăituit?
Sursa foto: Belfast
21 Iun 2009   •   19:17

Noi ameninţări la adresa românilor din Irlanda de Nord. Extremiştii i-au ameninţat pe imigranţi cu bătaia dacă nu pleacă din Belfast. Avertismentele vin după incidentele de la mijlocul acestei săptămâni, când mai mulţi români au fost atacaţi şi au fost nevoiţi să se refugieze într-o biserică. Potrivit ministerului de externe de la Bucureşti, 140 dintre românii din Belfast vor să se întoarcă în ţară.

Mesajele de ameninţare ale Combat 18, o grupare fascistă care i-a atacat săptămâna aceasta pe românii din Belfast, au fost distribuite prin email tuturor membrilor grupării din Irlanda de Nord. Textul este unul plin de ură şi de ameninţări. "Ţigani din România, sunteţi avertizaţi! Credincioşii C18 vă vor bate ca pe un urs hăituit. Nu intraţi în Belfastul de Sud, staţi departe de noi Şi dacă vreţi să scăpaţi luaţi barca şi nu vă mai întoarceţi. Nu e loc pentru negri în Union Jack"

Sudul Belfastului, despre care se vorbeşte în mesaje, este un cartier muncitoresc mărginit de o autostradă. Zona este de mai mult timp un centru de promovare a rasismului din provincie. În aprilie, 46 de polonezi şi-au parasit casele, dupa mai multe atacuri.

Mulţi localnici sunt de acord cu extremiştii şi spun că românii nu au ce căuta în Belfast pentru că trăiesc numai din cerşit.

Antena 3

×
Parteneri
Zboruri comerciale, bruiate de ruşi inclusiv în spaţiul aerian al României
x close