Antena 3 CNN Externe Mesajele postate pe internet nu au fost lansate de autorul masacrului din Germania

Mesajele postate pe internet nu au fost lansate de autorul masacrului din Germania

Mesajele postate pe internet nu au fost lansate de autorul masacrului din Germania
Sursa foto: Masacru Germania
13 Mar 2009   •   22:24

Mesajele postate pe Internet, care ar fi anunţat măcelul de acum două zile de la o şcoală din Germania, nu au fost scrise de Tim Kretschmer, adolescentul care a ucis 15 persoane. Poliţia germană a anunţat că nu au fost găsite dovezi în computerul tânărului care să indice că el ar fi fost autorul textelor care anunţau oribila crimă. Autorităţile au luat legătura şi cu providerul american de Internet care administrează serverul gazdă al site-ului în cauză.


Potrivit krautchan.net, ?este posibil ca adolescentul să fi vizitat site-ul, dar nu a scris niciodată mesajele? care au fost preluate de mass-media din întreaga lume.


Imediat după masacru, mai mulţi tineri, în special din Germania, Olanda şi Franţa, au lansat alarme false pe internet. Un tânăr francez a ameninţat, în glumă, că va comite un masacru într-un liceu. Autorităţile nu au gustat farsa adolescentului de 18 ani şi l-au arestat imediat. Potrivit poliţiştilor, mesajul a fost postat joi pe un site de internet.


În casa în care locuia tânărul nu a fost găsită însă nicio armă. Francezul a recunoscut, în faţa poliţiştilor, că totul a fost o glumă. Autorul mesajului riscă doi ani de închisoare şi ar putea plăti o amendă de 30.000 de euro.


Antena 3

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close