Antena 3 CNN Externe Mesajul lui Vladimir Putin după ce Silvio Berlusconi a murit: "Este o mare pierdere nu doar pentru Italia, ci și pentru politica mondială"

Mesajul lui Vladimir Putin după ce Silvio Berlusconi a murit: "Este o mare pierdere nu doar pentru Italia, ci și pentru politica mondială"

"Fără îndoială, a fost un politician de talie europeană și, putem spune, chiar mondială", a spus Vladimir Putin, după ce prim-ministrul italian Silvio Berlusconi a murit.

Mesajul lui Vladimir Putin după ce Silvio Berlusconi a murit: "Este o mare pierdere nu doar pentru Italia, ci și pentru politica mondială"
Sursa foto: profimedia
de Claudia Popovici    |    12 Iun 2023   •   18:31

Silvio Berlusconi a murit în această dimineață, la ora 9:30, la spitalul San Raffaele din Milano, unde copiii și fratele său s-au deplasat de urgență după ce situația medicală s-a înrăutățit.

Papa Francisc şi premierul Italiei, Giorgia Meloni, l-au omagiat, luni, pe fostul prim-ministru Silvio Berlusconi, decedat în cursul dimineţii, iar funeraliile de stat ale liderului politic italian sunt programate miercuri la Domul din Milano.

La fel a făcut şi liderul de la Kremnlin, Vladimir Putin care a transmis mesaj după moartea fostului prim-ministru italian Silvio Berlusconi.

"Fără îndoială, a fost un politician de talie europeană și, putem spune, chiar mondială. În prezent, nu mai există mulți astfel de oameni pe scena internațională.

A fost un mare prieten al poporului nostru și a făcut multe pentru a dezvolta relațiile de afaceri și de prietenie între Rusia și țările europene.

Citeşte şi: Silvio Berlusconi și femeile din viața lui: ”Vreau chipuri tinere, chipuri noi”

A fost inițiatorul dezvoltării relațiilor dintre Rusia și Alianța Nord-Atlantică. Cu participarea sa și la inițiativa sa au fost create mecanismele adecvate de interacțiune.

Dar, mai presus de toate, a fost, bineînțeles, un politician italian. Pentru un politician, a fost o persoană neobișnuită, deoarece era foarte sincer și deschis și avea un asemenea privilegiu pe care politicienii de această anvergură nu îl au.

Iar acest privilegiu era că obișnuia să spună ceea ce gândea. Îmi pare rău. Vreau să îmi exprim regretul și condoleanțele mele sincere față de poporul italian și față de toți cei apropiați de domnul Berlusconi. Este o mare pierdere nu doar pentru Italia, ci și pentru politica mondială", a transmis Vladimir Putin. 

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi Vladimir Putin
Parteneri
Zeci de magistrați au picat testul psihologic
x close