Antena 3 CNN Externe A murit Silvio Berlusconi la vârsta de 86 de ani

A murit Silvio Berlusconi la vârsta de 86 de ani

A murit Silvio Berlusconi la vârsta de 86 de ani.

A murit Silvio Berlusconi la vârsta de 86 de ani
Sursa foto: Hepta / DPA Images / Wolfgang Kumm
de Andreea Ştefan    |    12 Iun 2023   •   11:39

Silvio Berlusconi a murit în această dimineață, la ora 9:30, la spitalul San Raffaele din Milano, unde copiii și fratele său s-au deplasat de urgență după ce situația medicală s-a înrăutățit.

De patru ori prim-ministru, fondator al Forza Italia și al unui imperiu de televiziune care a modelat imaginația națională timp de peste 20 de ani.

În aprilie, Berlusconi a fost tratat pentru o infecție pulmonară care avea legătură cu leucemia cronică cu care a fost diagnosticat.

Funeralii de stat pentru Silvio Berlusconi

Sicriul cu trupul lui Silvio Berlusconi a fost transferat deja la Reşedinţa San Martino din Arcore (Monza), la periferia oraşului Milano. O sală pentru omagii va fi deschisă marţi la sediul Grupului Mediaset, în Cologno Monzese.

Miercuri, sunt programate funeraliile de stat, oficiate la Domul din Milano. La funeralii va fi prezent inclusiv preşedintele Italiei, Sergio Mattarella.

Starea de sănătate a lui Berlusconi s-a deteriorat în ultimele luni, iar îngrijorarea a crescut în ultimele ore. Mai mulți membri ai familiei sale s-au deplasat luni dimineață la centrul medical

Ce avere colosală a avut Silvio Berlusconi și cine va moșteni imperiul

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Un miliardar extravagant, magnat al mass-mediei, Berlusconi a ajuns la putere pentru prima dată în 1994 și a condus patru guverne până în 2011.

El a condus partidul de centru-dreapta Forza Italia, care a intrat în coaliție sub conducerea prim-ministrului Giorgia Meloni după alegerile din septembrie, când a fost el însuși ales în Camera superioară a Italiei, Senatul.

Reacționând la această veste, ministrul italian al Apărării, Guido Crosetto, a declarat că moartea lui Berlusconi a lăsat un "gol imens".

"O eră s-a încheiat... Adio Silvio", a scris dl Crosetto într-un Tweet, adăugând că l-a "iubit" pe Berlusconi "foarte mult".

×
Subiecte în articol: Silvio Berlusconi
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close