Antena 3 CNN Externe Acuzațiile de hărțuire la adresa lui Bill Gates, investigate de o firmă de avocatură, la cererea Microsoft

Acuzațiile de hărțuire la adresa lui Bill Gates, investigate de o firmă de avocatură, la cererea Microsoft

Microsoft a apelat la o firmă de avocatură externă pentru a investiga modul în care se gestionează hărțuirea sexuală la locul de muncă dar și acuzațiile împotriva fondatorului său Bill Gates.

Acuzațiile de hărțuire la adresa lui Bill Gates, investigate de o firmă de avocatură, la cererea Microsoft
Sursa foto: Getty Images/ Michael Cohen
de Cerasela Stafie    |    14 Ian 2022   •   20:41

Gigantul tehnologic a spus că firma de avocatură Arent Fox va întocmi un raport care va detalia eficacitatea politicilor sale interne privind hărțuirea sexuală la locul de muncă și discriminarea de gen. Anunțul a urmat presiunii crescânde din partea acționarilor pentru a rezolva situația.

Raportul va include un rezumat al investigațiilor asupra directorilor de top Microsoft, inclusiv ancheta consiliului său din 2019 privind învinuirile împotriva lui Gates. Miliardarul a fost acuzat că s-a angajat într-o relație nepotrivită cu o angajată Microsoft.

”Cultura noastră rămâne prioritatea numărul unu și întregul consiliu apreciază importanța critică a unui mediu sigur și incluziv pentru toți angajații Microsoft”, a declarat președintele și CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, într-o declarație, scrie New York Post.

”Ne angajăm nu doar să revizuim raportul, ci și să învățăm din evaluare, astfel încât să putem continua să îmbunătățim experiențele angajaților noștri”, a adăugat.

În noiembrie, acționarii Microsoft au adoptat în majoritate covârșitoare o rezoluție prin care cer companiei să permită o revizuire ”independentă și transparentă” a politicilor sale de hărțuire la locul de muncă. Rezoluția spunea că este necesară o anchetă independentă pentru ”a evita riscul legal și reputațional și pentru a menține valoarea pentru acționari”.

În luna mai a anului trecut, Wall Street Journal a transmis că Microsoft a lansat o investigație, după ce un inginer a spus că a avut o relație sexuală cu Gates. Un raport separat al New York Times spunea că Gates i-a cerut și altei angajate să iasă la o întâlnire, imediat după ce ea a susținut o prezentare la care a participat și el.

Gates a demisionat din consiliul Microsoft în martie 2020, invocând dorința de a se concentra pe eforturile filantropice.
Ancheta consiliului din 2019 nu a fost finalizată după plecarea sa. Microsoft a spus că decizia lui Gates de a demisiona nu are legătură cu acuzațiile.

Arent Fox își va face public raportul cu detalii despre politicile Microsoft și instruirea privind comportamentul necorespunzător la locul de muncă. Investigația va include o revizuire a răspunsului companiei la o înșiruire de declarații, într-un e-mail din 2019, în care angajații de sex feminin detaliază acuzații de hărțuire și discriminare la locul de muncă.

Raportul va include date despre numărul și rezultatul anchetelor interne ale companiei privind hărțuirea sexuală, precum și măsurile pe care Microsoft le-a luat pentru a-i trage la răspundere pe angajați pentru comportament necorespunzător. Constatările firmei de avocatură sunt așteptate în această primăvară.

Microsoft a spus că firma Arent Fox ”nu a fost anterior implicată în reprezentarea Microsoft în probleme de angajare și nici nu a depus o cantitate semnificativă de muncă pentru companie în trecut”

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close