Antena 3 Externe Unsprezece imigranți, printre care și copii, morți după naufragiul unei ambarcațiuni

Unsprezece imigranți, printre care și copii, morți după naufragiul unei ambarcațiuni

22 Dec 2015   •   15:39
Unsprezece imigranți, printre care și copii, morți după naufragiul unei ambarcațiuni
Sursa foto: Foto: Pixabay

Unsprezece migranți, dintre care trei copii, s-au înecat marți în largul coastei turce, în urma naufragierii, în Marea Egee, a unei ambarcațiuni care se îndrepta spre insulele grecești, a anunțat agenția de presă Anadolu, citată de Agerpres.

Alți șapte ocupanți ai ambarcațiunii care a plecat din localitatea Kusadasi (sud-vestul Turciei), situată chiar vizavi de insula greacă Samos, au fost salvați de paza de coastă turcă, a informat agenția, fără a preciza naționalitatea victimelor și a celor salvați.

Naufragiile de acest gen sunt frecvente în zona respectivă, mai ales în perioada de iarnă.

Optsprezece migranți, printre care și copii cu vârste foarte mici, au murit deja înecați în noaptea de vineri spre sâmbătă în largul coastei vestice turce din Marea Egee, în urma naufragierii ambarcațiunii lor care se îndrepta spre insula Kalymnos din Grecia.

Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) și Organizația Națiunilor Unite (ONU) au anunțat marți că un milion de imigranți au ajuns de la începutul lui ianuarie în Europa, majoritatea pe căi maritime periculoase din Marea Mediterană, în cel mai mare flux migratoriu după cel de-Al Doilea Război Mondial.

Ankara și Bruxelles au încheiat la sfârșitul lui noiembrie un acord ce prevede un ajutor european în valoare de 3 miliarde de euro pentru Turcia, în schimbul angajamentului său de a controla mai bine frontierele sale și de a coopera în lupta împotriva traficanților care operează de pe coastele sale maritime.

În prezent, pe teritoriul Turciei se află 2,2 milioane de refugiați sirieni.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj la numărul 0744.882.200 pe Whatsapp sau Signal

×
Parteneri
x close