Antena 3 CNN Externe Mihail Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, şi-a schimbat domiciliul pentru a sprijini bugetul local

Mihail Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, şi-a schimbat domiciliul pentru a sprijini bugetul local

Mihail Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, şi-a schimbat domiciliul pentru a sprijini bugetul local
Sursa foto: mihail prohorov
25 Mai 2009   •   22:08

Mihail Prohorov, cel mai bogat om din Rusia, şi-a mutat domiciliul într-un sat din Siberia centrală, acolo unde îşi desfăşoară o parte din afaceri. Omul de afaceri, care avea domiciliul în Moscova, a luat această decizie pentru a susţine bugetul local prin plata impozitului care însumează aproximativ 680 de milioane de dolari, pentru veniturile pe care le-a avut în 2008, relatează AFP.

"Consider că este just să-mi plătesc impozitele în regiunea în care mi-am câştigat banii şi sper că o parte din acestea vor fi folosite pentru nevoi sociale", a declarat Prokhorov, citat de presa rusă.

Erouda, satul în care s-a mutat Prohorov, situat în regiunea Krasnoiarsk, are o populaţie de aproximativ 100 de locuitori.

Bugetul regiunii va beneficia de 90% din impozitul plătit de omul de afaceri rus, iar restul îi va reveni satului de domiciliu.

Mihail Prohorov are o avere estimată la 9,5 miliarde dolari. Anul trecut, el i-a vândut miliardarul Vladimir Potanin, fostul său partener de afaceri, jumătate din acţiunile companiei de investiţii KM-Invest, pentru cinci miliarde dolari.

Onexim, unul dintre cele mai mari fonduri private de investiţii din Rusia, cu operaţiuni în special în minerit, nanotehnologie şi energie este deţinut de Prohorov.
Antena3.ro

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close