Mihnea Constantinescu, votat în unanimitate pentru funcţia de ambasador în Republica Moldova

08 Apr 2009   •   21:36
Mihnea Constantinescu, votat în unanimitate pentru funcţia de ambasador în Republica Moldova
Mihnea Constantinescu a fost votat în unanimitate, miercuri seară, noul ambasador la Chişinău al României, el primind avizul comisiilor de politică externă ale Senatului şi Camerei Deputaţilor. ?Am primit numeroase sugestii şi am avut foarte multe opinii cu privire la activitatea pe care o vom desfăşura la Ambasada de la Chişinău, a declarat Mihnea Constantinescu, după ce a fost audiat de cele două comisii de specialitate ale Parlmentului.

Mihnea Constantinescu este un apropiat al liderului PSD, Mircea Geoană, fost secretar de stat la MAE şi fost şef de cabinet în perioada prim-miniştrilor Călin Popescu Tăriceanu şi Adrian Năstase.

Mihnea Constanti­nescu a fost şef de cabinet şi sub premierul Petre Roman. Are o relaţie de prietenie veche cu actualul liderul PSD, fiind amândoi membri ai Institu­tului ASPEN condus de Geoană. În urmă cu doi ani, Constantinescu a recunoscut că a redactat una dintre cărţile semnate de Mircea Geoană, în perioada în care acesta era simplu şef de partid, iar el lucra pentru premierul Tăriceanu, la Guvern. Numele lui Mihnea Constantinescu a fost vehiculat şi printre colaboratorii şi consilierii cu care Geoană dorea să se înconjoare la cabinetul său de preşedinte al Senatului.

România a fost nevoită miercuri să găsească un nou ambasador pentru Republica Moldova, după ce Filip Teodorescu a fost declarat persona non grata.

Filip Teodorescu a fost convocat miercuri la sediul Ministerului de Externe din Chişinău, unde i s-a înmânat o notă prin care este informat că din cauza "unor acţiuni incompatibile cu activitatea diplomatică" el şi Ioan Gaborean sunt declaraţi personae non gratae, urmând a părăsi teritoriul Republicii Moldova în decurs de 24 de ore", se arată într-un comunicat postat pe site-ul instituţiei.

Antena3.ro

Parteneri
x close