Antena 3 CNN Externe Miliardarul american Charles Simonyi, în spaţiu pentru a doua oară

Miliardarul american Charles Simonyi, în spaţiu pentru a doua oară

Miliardarul american Charles Simonyi, în spaţiu pentru a doua oară
Sursa foto: Charles Simonyi
27 Mar 2009   •   12:53


Visul miliardarul american Charles Simonyi de a călători în spaţiu s-a îndeplinit...pentru a doua oară. Naveta Soyuz care îl avea la bord pe miliardar a decolat, joi, de pe cosmodromul Baikonur, din Kazahstan.

Americanul este primul turist spaţial care efectuează ?un al doilea zbor spre stele?, relatează AFP.

Pe lângă Simonyi, din echipajul navetei mai fac parte astronauţii Michael Barratt, din Marea Britanie şi Ghenadi Padalka, din Rusia.

Născut în Ungaria, Charles Simonyi, în vârstă de 60 de ani, a lucrat mult timp pentru compania Microsoft. Acesta a plătit nu mai puţin de 60 de milioane de dolari pentru a-şi îndeplini visul de a ajunge în spaţiu.

Aceasta este ultima oară când americanul intenţionează să plece în spaţiu. ?Nu mai pot zbura pentru a treia oară deoarece m-am căsătorit recent şi trebuie să petrec mai mult timp cu familia?, a declarat acesta pentru Reuters.

Eric Anderson, preşedintele Space Adventures, a declarat: ?Starea de spirit a lui Charles este foarte bună. Se simte privilegiat că i s-a permis să călătorească în spaţiu pentru a doua oară.?

Charles Simonyi va ajunge, vineri, pe Staţia Spaţială Internaţională. Pe 7 aprilie, el va reveni pe Terra.

Miliardarul dispune şi de un site dedicat pasiunii sale pentru zborul în spaţiu. Pe www.charlesinspace.com , puteţi afla detalii despre călătoriile sale şi îi puteţi pune întrebări. În plus, tot la această adresă, găsiţi înregistrarea cu lansarea din 26 martie a navetei Soyuz.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close