Antena 3 CNN Externe Militarul român rănit în Afganistan a fost operat. Starea sa este stabilă

Militarul român rănit în Afganistan a fost operat. Starea sa este stabilă

Militarul român rănit în Afganistan a fost operat. Starea sa este stabilă
04 Ian 2009   •   22:48

Militarul român rănit sâmbătă seară în Afganistan a fost operat la spitalul din Kandahar, iar starea sa este stabilă. Soldatul a suferit un traumatism cranio-cerebral, în timpul unei misiuni de patrulare. Alături de acesta se mai aflau încă trei militari români, care au fost răniţi uşor. Militarul Nicolae Paraschiva a fost rănit de o mină ascunsă în dunele de nisip.
"În timp ce se afla într-o misiune de patrulare pe autostrada Kalat Kandahar, automobilul Humve în care se afla a trecut peste un dispozitiv exploziv improvizat", a declarat căpitanul Ciprian Polipouţanu.
Maşina era a doua dintr-o coloană de şase blindate, iar la misiunea de intervenţie rapidă participau şi militari americani. Soldatul român a suferit un traumatism cranio cerebral şi a fost dus la spitalul din Kandahar unde a fost operat.
Şi ceilalţi trei militari români care se aflau în Humvee au fost răniţi uşor, dar nu a fost necesară internarea acestora. Medicii vor decide luni dacă Nicolae Paraschiva va fi mutat la spitalul american din Ramstein, în Germania. Batalionul 30 Vânătorii de Munte Dragoslavele a pierdut un militar pe 31 august.
Antena 3

×
Parteneri
Creștere progresivă a contribuţiei la pensii. Milioane de români vizați
x close