Antena 3 CNN Externe Ministerul Afacerilor Externe: Cinci români au murit în urma cutremurului din Italia

Ministerul Afacerilor Externe: Cinci români au murit în urma cutremurului din Italia

Ministerul Afacerilor Externe: Cinci români au murit în urma cutremurului din Italia
Sursa foto: cutremur italia
07 Apr 2009   •   18:18

Autorităţile italiene au confirmat că un alt cetăţean român, un minor, a decedat în urma cutremurului din centrul Italiei. Numărul românilor morţi în urma seismului a ajuns astfel la cinci, informează MAE.

"Ministerul Afacerilor Externe informează că autorităţile italiene au confirmat decesul unui minor, cetăţean român. Numărul românilor, victime ale cutremurului din Italia, se ridică până în prezent la cinci", precizează MAE.

Bilanţul cutremurului nu este definitiv, având în vedere că numărul victimelor scoase de sub dărâmături este în creştere.

Reprezentanţii Ministerului Afacerilor Externe confirmaseră iniţial, marţi, că patru români au murit în urma cutremurului din Italia.

Anterior, agenţia Adnkronos anunţa moartea a trei români. Este vorba de o familie - mamă, tată si fiu.

Cei trei au fost scoşi de sub ruinele din localitatea San Demetrio, din provincia D'Aquila, cea mai gav afectată de seism. Informaţia nu a fost confirmată încă de MAE, ci doar de prefectul provinciei, Stefania Pezzopane.

Potrivit corespondentului Antena 3 în Italia, în zonă locuiesc aproximativ 20.000 de români.

Peste 228 de morţi, mai mult de 1.500 de răniţi şi 50.000 de sinistraţi. Acesta este cel mai recent bilanţ al cutremurului de 6,7 produs luni dimineaţă în centrul Italiei. Pompierii au anunţat că 60 de persoane au fost scoase în viaţă dintre dărâmături.



Antena3.ro

×
Parteneri
Ploile și vijeliile se extind chiar înainte de Paște!
x close