Antena 3 CNN Externe Ministrul comerţului britanic, stropit pe faţă cu un lichid verde, în timpul unei conferinţe

Ministrul comerţului britanic, stropit pe faţă cu un lichid verde, în timpul unei conferinţe

Ministrul comerţului britanic, stropit pe faţă cu un lichid verde, în timpul unei conferinţe
Sursa foto: Peter Mandelson
06 Mar 2009   •   15:15

Ministrul comerţului britanic a fost stropit pe faţă cu un lichid de culoare verde. El a fost stropit cu substanţa necunoscută de o tânără ecologistă. Oficialul tocmai ajunsese la o conferinţă pe tema emisiilor de dioxid de carbon.

Grupul din care făcea parte tânăra militează împotriva construirii unei noi piste de aterizare la aeroportul londonez Heathrow.

Guvernul de la Londra a aprobat construcţia pistei luna trecuta. Potrivit tinerei protestatare, atacul reprezinta o ultima încercare a activiştilor de mediu de a atrage atenţia asupra problemei.

"Nu este corect ca cineva precum Peter Mandelson să vorbească despre ecologie. Singurul lucru verde care are legătură cu Peter Mandelson este mizeria care îi curge prin vene", a spus femeia. "Nu putem să lăsăm persoane precum Mandelson să se laude cu acţiunile lor în domeniul ecologiei", a adăugat aceasta.

Pe de cealaltă parte, Mandelson a ţinut să precizeze că protestatara putea să-şi facă auzită părerea şi prin alte modalităţi. "A fost atât de ocupată să mă stropească în faţă cu ceea ce părea a fi supă ce culoare verde, încât nici nu am apucat să aflu de ce protesta. Bine măcar că nu m-a stropit cu vopsea", a declarat ministrul , potrivit CNN.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ciclonul care a făcut ravagii în Europa se apropie de România!
x close