Antena 3 CNN Externe Ministrul englez de externe face un turneu contra încălzirii globale

Ministrul englez de externe face un turneu contra încălzirii globale

Ministrul englez de externe face un turneu contra încălzirii globale
Sursa foto: david miliband
08 Sep 2009   •   08:04

Perspectiva unei lumi cu patru grade Celsius mai călduroasă, cu aligatori care trăiesc pe coasta Suediei, un deşert care înconjoară Mediterana şi o mare parte din Europa care nu poate fi locuită, va fi prezentată de ministrul englez de Externe David Miliband statelor din Comisia Europeană.

Parte a unei iniţiative diplomatice britanice de a convinge statele bogate să pună schimbarea climatică în capul agendei lor, Miliband se va adresa miniştrilor de Externe ai UE, Franţei, Suediei şi Danemarcei în următoarele 48 de ore.

Apoi va merge la Washington pentru a se întâlni cu alţi miniştri de Externe din state bogate pentru dezbate detaliile unui tratat privind încălzirea globală, înainte de discuţiile ONU din Tailanda, ce vor fi încheiate apoi la summitul de la Copenhaga, în decembrie.

Un purtător de cuvânt al ministerului de Externe de la Londra arăta că folosirea unor imagini puternice cu schimbarea climatică este justificabilă din cauza implicaţiilor geopolitice mondiale.
Se speră ca astfel să se atragă atenţia asupra implicaţiilor mult mai largi ale schimbării climaterice.

Multe state europene au recunoscut că schimbarea climatică este o problemă ce va afecta generaţiile viitoare, dar au fost reticente la a se angaja la reduceri însemnate ale emisiilor de gaze.

Dacă nu se ajunge la un acord diplomatic de reducere drastică a emisiilor de gaze şi de limitare a creşterii temperaturii la Copenhaga,mulţi cercetători prezic o creştere a temperaturilor cu 4 grade Celsius până în 2010.
Antena3.ro

×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close