Antena 3 CNN Externe ?Ministrul petrolului?, din organizaţia teroristă Statul islamic Irak, a fost arestat

?Ministrul petrolului?, din organizaţia teroristă Statul islamic Irak, a fost arestat

?Ministrul petrolului?, din organizaţia teroristă Statul islamic Irak, a fost arestat
Sursa foto: Irak
28 Feb 2009   •   18:26

Ali Mahmud Mohammed, cunoscut ca ?ministru al petrolului? din cadrul organizaţiei teroriste Statul islamic Irak, a fost arestat de poliţia irakiană, împreună cu alţi 10 membri ai organizaţiei al-Qaida. ?Poliţia din provincia Diyala a arestat 11 membri ai Statului islamic Irak, inclusiv pe Ali Mahmud Mohammed?, a declarat ministrul de Interne irakian. El a precizat că arestările au avut loc în Baquba, capitala provinciei Diyala, care este una din cele mai nesigure zone din ţară.
Statul islamic Irak a fost proclamat pe 15 octombrie 2006 şi reuneşte mai multe grupări teroriste sunnite, care acţionează sub tutela al-Qaida. Ministrul petrolului îndeplinea rolul de a ataca transporturile de combustibili. El se ocupa de răpirea şoferilor cisternelor şi furtul încărcăturilor de petrol şi benzină.
Anunţul vine la o săptămână după ce ministrul irigaţiilor din Statul islamic Irak a fost arestat. Acesta se ocupa de repartizarea terenurilor agricole şi stabilirea cotelor de apă pentru agricultori. Cu toate că influenţa al-Qaida în Irak s-a diminuat considerabil în ultima perioadă, reprezentanţii armatei americane sunt de părere că aceasta încă mai are capacitatea de a organiza vaste operaţiuni teroriste. Majoritatea militanţilor al-Qaida se află în provinciile Diyala şi Ninive.
Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close