Antena 3 CNN Externe Ministrul spaniol al Muncii: Românii disponibilizaţi din Spania ar putea primi şomajul în România

Ministrul spaniol al Muncii: Românii disponibilizaţi din Spania ar putea primi şomajul în România

Ministrul spaniol al Muncii: Românii disponibilizaţi din Spania ar putea primi şomajul în România
Sursa foto: Celestino Corbacho
06 Mai 2009   •   18:42

Românii din Spania care au rămas fără loc de muncă vor putea încasa şomajul acordat de autorităţile spaniole, în România. În schimb, aceştia trebuie să îşi caută loc de muncă sau să se înscrie la un curs de formare profesională în ţară. Anunţul a fost făcut de ministrul spaniol al Muncii, Celestino Corbacho şi a apărut în mai multe publicaţii spaniole, precum El Pais şi ABC.

Declaraţia ministrului spaniol a venit după întoarcerea acestuia dintr-o vizită oficială în România. Celestino Corbacho a căzut de acord cu omologul să român să plătească şomajul românilor care vor dori să se întoarcă în ţară. În schimb, autorităţile române trebuie să înlesnească angajarea acestora.

Potrivit ministrului spaniol, această măsură se va pune în aplicare în viitorul apropiat. Celestino Corbacho vrea să grăbească procedurile şi a menţionat că ?trebuie făcute anumite modificări de ordin legal?.

Criza economică a făcut foarte multe victime în Spania. Rata şomajului a crescut îngrijorător de mult. Numai în 2008, numărul spaniolilor care nu au un loc de muncă a urcat cu peste 800.000 de persoane.

Antena3.ro

×
Parteneri
Sondaj CURS: Trei candidaţi despărţiţi de doar 4% la PMB
x close