Antena 3 CNN Campanii Romania la vot Ministrul Stanoevici: "S-a spus că românii din străinătate ar fi împiedicaţi să voteze. E total fals"

Ministrul Stanoevici: "S-a spus că românii din străinătate ar fi împiedicaţi să voteze. E total fals"

Ministrul Stanoevici: "S-a spus că românii din străinătate ar fi împiedicaţi să voteze. E total fals"
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    25 Mai 2014   •   17:21

Ministrul delegat pentru Diaspora, Bogdan Stanoevici, a declarat duminică, la Antena 3, că este total fals faptul că românii din străinătate ar fi împiedicaţi să voteze.

"S-a spus că din ţară s-ar încerca o împiedicare a românilor să nu voteze din străinătate, e total fals. (...) Consider că e o obligaţie aceea de a merge la vot", a spus ministrul delegat pentru Diaspora, Bogdan Stanoevici, duminică, la Antena 3.

Totuşi, românii din Spania au votat în număr foarte mic în comparaţie cu numărul celor aflaţi acolo, a mai spus demnitarul, care a precizat şi faptul că nu s-au înregistrat incidente la urne.

"Votul merge slab, oamenii sunt foarte puţin prezenţi faţă de numărul mare de români din această regiune. Populaţia românească este foarte mare în Spania, peste un milion de români sunt în Spania, iar până acum o oră (15.30 - n.r.) au fost cam 200 de persoane care au votat la Castellon, prezenţă foarte mică", a spus ministrul Stanoenici, aflat la Castellon, în Spania.

×
Subiecte în articol: alegeri europarlamentare
Parteneri
Horia Constantinescu a demisionat de la șefia ANPC
x close